Näin toimit kriteerien täyttymiseksi

Reilun kaupan kaupungin arvonimen saamiseksi koko kaupunki soutaa venettä samaan, reiluun suuntaan. Mukana ovat niin paikalliset kahvila, ravintolat, työpaikat, yhdistykset, seurakunnat kuin koulutkin. Kiireinenkin aktiivi ehtii vaikuttaa näillä vinkeillä:

1. Vaadi valikoimaa kaupassa

  • Palautteen antaminen on tehokas keino saada aikaan muutosta; yritykset haluavat varmasti palvella asiakkaitaan mahdollisimman hyvin. Anna omassa lähikaupassasi palautetta puuttuvasta Reilun kaupan tuotteesta tai pyydä tiettyä tuotetta valikoimiin. 

2. Reiluta kahviloissa, ravintoloissa ja hotelleissa

  • Kysy ravintolassa tai kahvilassa käydessasi olisiko mahdollista saada tarjolle Reilun kaupan kahvia, teetä tai vaikkapa viiniä. Voit myös toimittaa tutuille (ja tuntemattomillekin) toimijoille materiaalia, jossa kerrotaan Reilun kaupan tuotteista ja Reilun kaupan järjestelmästä. Tilaa kahvilapalautekortteja, ja kannusta lähikahvilaasi vaihtamaan Reilun kaupan kahviin.

3. Vie reiluus työpaikalle

  • Ehdota, että työpaikallasi siirryttäisiin Reilun kaupan kahvin käyttöön sekä taukokahveilla että kokoustarjoiluissa. Kun oma työpaikka on reilutettu, haasta mukaan myös muita työpaikkoja. Reilu kauppa ry:ltä voit tilata juuri työpaikoille suunniteltua maksutonta materiaalia, jonka avulla voit somistaa kahvihuonetta ja jakaa tietoa.

4. Vaikuta verkossa

5. Kerää kokoon muita innostuneita ja ryhdy toimeen

  • Perusta Reilun kaupan kaupunki -hankkeelle oma tukiryhmä, johon voi kerätä mukaan ajatuksesta kiinnostuneita. Omasta ystäväpiiristä on hyvä aloittaa. Toiminnan suunnittelu ja tekeminen on hauskempaa hyvällä porukalla!

    Aloita vaikka oman kaupunginosan reiluttamisesta, jos koko kaupungin reiluttaminen tuntuu liian suurelta.

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications